söndag 25 december 2016

God fortsättning på Julen

En mycket trevlig julafton har vi haft!
Massor av god mat och godis, men framförallt härlig samvaro med
några av dem som betyder allra mest för mig.
Alla var inte med, men många.

Det blir inte många ord idag, är jättetrött.
Men kan ju slänga in lite bilder istället 😊


Massor av mat blev det:
Kall mat...

...varm mat...
...Ris á la Malta & saftsås, och Lindas goda saffransbullar...

...och så förstås godisbordet!
Jag är så himla stolt över de här två kloka och underbara ongarna!

Och så har jag en så otrolig mysig och go' svärdotter
(Kiara är ganska söt hon också..)

Min bättre hälft, min livskamrat.
Så tacksam att jag har honom i mitt liv!



Jag önskar er alla en skön fortsättning! 

fredag 23 december 2016

Onsdagsnöje


Uppe med tuppen, eller nästan mitt i natten var jag igår. Jag hade träff med frissan Lina kl 09.00 och det är uschligt tidigt, iaf för mig som sällan kommer i säng förrän vid 3-tiden..
Fint blev det iaf, precis som vanligt!

Annars, tja det är ju städ, plock, handling - julafton är i övermorgon!

Det allra bästa beskedet kom idag, Lindas aktivitetsersättning blev godkänd efter bara två veckors handläggning. I vanliga fall kan det ta upp till fyra månader, så när Linda såg kuvertet i morse vågade hon knappt öppna det. När sådana brev kommer snabbt brukar det aldrig vara bra.
Men det var det! Nu kan hon slappna av i 2½ år till. Jätteskönt!!


tisdag 20 december 2016

Fullt ös

Här springer dagarna iväg med raketfart minsann!

Matchen i lördags var nog en av de sämsta vi gjort den här säsongen, men vi vann den och det var mycket skönt. På kvällen hade vår innabandyansvarige och vår sportchef fixat en liten julfest för oss. Mycket trevlig sådan, jag lyfte inte ett finger på hela kvällen, pimplade massor av julmust (hade bilen) medan killarna delades upp i tre lag och fick fixa maten. Och det blev en väldigt god trerätters middag, snyggt serverad av killarna.
Så bra kan man ha det 😊

Söndagen blev mer av en vilodag. Var jättetrött, matchdagen blev ju väldigt lång. Vi tittade på den nya Djungelboken, som var så där lagom mysig och gullig.
Igår var Linda och jag på IKEA och Maxi. Handlade ganska mycket till Julafton, resten blir i morgon. Träningen blev inställd så Thomas och jag mös i soffan och kollade på TV.
Idag gjorde jag resten av köttbullarna, 120 till blev det. Några fick Thomas med sig till middag, men de ska nog räcka till julmiddagen. Ikväll blev det träning, sedan mys med hundarna, deras husse jobbar.

Nu börjar man att kunna se hur det blir med den nya parkeringsplatsen. Vi kommer nog att få plats med två bilar, och det är ju skönt när ungarna kommer på besök. Eller andra bilburna gäster förstås. 😉


Garageuppfarten har också fått sitt nya utseende. Det är inte riktigt klart ännu, men snart så! Förhoppningen är att plattläggningen av gångar och altanen ska vara hyfsat klar på fredag, och parkeringarna fogade och klara för att användas. Sedan är det inte så mycket kvar, det ska göras på mellandagarna. Det blir nog bra när det är klart.


Helt klart är iaf att flera av grannarna i området gillar tanken på handgrävt hantverk. Flera har frågat efter telefonnr till företaget. Jag är dock inte så himla säker på att de som jobbar hos oss vill fortsätta med den här typen av jobb. Hantverkaren är nämligen egentligen snickare visade det sig och hantlangarna hans fru och son. Fantastiska männsikor, jobbar hårt och mycket noggrant. Kanske inte helt efter svensk standard, men det löser sig efterhand. de har inga problem att föra en dialog under projektets gång och ändrar och gör om om det inte blir bra.
Men fint blir det och jag tror helt säkert att det ska hålla så länge vi bor här.

lördag 17 december 2016

Pälsvård

Citrus fick på pälsen idag.
Pälsvård stod på tapeten, nu kan "Luggen" se igen. 😉
Dessutom fick hon ett mycket nödvändigt bad, så nu är hon som ny igen.

Men hon är ju inte överväldigad av entusiasm när hon hamnar på trimbänken..😂


Måste jag verkligen detta, matte?


 Ja, sa jag!
Nu är hon nybadad och nyfrissad,
och värdens sötaste


Även om hennes mamma blir lagom förnärmad,
hon är ju också det sötaste som finns.
Hon vågade komma ner först när Citrus knaprade 
godis - det ljudet går inte att motstå för en liten Ditte 😄

Annars har dagen innehållet en snabbtur till affären med Linda, städning, matchförberedelser inför i morgon och första omgången julköttbullar. 120 st blev det, så jag får göra en omgång till. Vill ju kunna ha några kvar efter jul också..
Nu får det bli sängen, tidig match i morgon!

onsdag 14 december 2016

Sysslolös, inte då

Nästa projekt....
...för man har ju inget
annat att gör. Typ..



Nästa projekt är lite smått igång. Jag ska rensa ut böcker, vilket får de flesta i min omgivning att misstänka att jag antingen slagit i huvudet eller också tappat det lilla förstånd jag eventuellt haft.
För jag har aldrig kunnat slänga en bok. Aldrig. Har lappat, tejpat och klistrat om de gått sönder - oavsett om jag gillat dem eller inte. Har böcker som jag inte orkat läsa mer än till hälften för jag tyckt de varit så dåliga, men slänga? Icke sa Nicke!

När vi flyttade hit avskydde de som så snällt hjälpte till att bära, mina bokkassar. Hade nämligen drygt 700 böcker som skulle med. Det blev några kassar..
Och jag kan ju bara konstatera att jag har nog kanske 150, 200 till nu. Och nu ska de ut, de som jag inte gillar och kan tänka mig att läsa om. Kanske, kanske jag kan få ut hälften av dem iaf.

Vi har tänkt att ställa nya bokhyllor i hallen på övervåningen, så det blir lite luftigare och mindre instängt i Lilla Rummet. Så småningom är tanken att bygga om det till badrum, men så långt har vi inte kommit ännu. Men det blir ju iaf lättare den dagen vi kommer igång.

Det har varit och är, ett bra litet rum det här. Kombinerat gästrum, valprum och bibliotek på 7 kvadrat. Nu ska det få bli bara gästrum ett tag, tror jag.

Så här..
...såg det ut förut

onsdag 7 december 2016

Märkligt

Det är lite konstigt att när något hakar upp sig, fortsätter det ofta med annat också. Inga stora saker, förutom Älva förstås, men irritationsmoment ändå.

Det går väldigt sakta med dränering och plattläggning. Att det inte skulle ta de utlovade 7 dagarna var vi ganska övertygade om från början, men nu är vi på tredje veckan. Dräneringen är i princip klar, men plattläggningen har inte börjat ännu. Förhoppningsvis är det väl klara i nästa vecka.

Gaspannan lever sitt eget liv. Tre besök av servicetekniker har vi haft, men jag tror att det kan bli fler. Just nu funkar den, men vi har fått starta om den också efter senaste besöket.
Vi får se, kanske får de ta hit skorstensfejare.

Ny Tivobox anlände igår. Med den och reparationen av den trasiga fibern i mediaboxen hoppas vi att TV'n ska fungera bättre. Nu har iaf Härryda Stadsnät (IP-Only) och Comhem fått ge oss rätt - det var fel hos båda. Inte på oss.. 😉

Och så var det slutgnällt för idag!

Har börjat planera för julen, det är lika roligt varje år. Vi firar hemma hos oss i år också. Ska börja skriva lista i morgon tänkte jag, men det godaste har jag beställt av familjen. Mamma tar med sig sillsallad, brun- & rödkål och stekt julkorv, Marianne gör sin goda Jansson och Linda bakar lussebullar. Thomas ska få göra första julskinkan i veckan, men det lär nog bli en till.
Tar nog fram granen i veckan också, det är så mysigt när den kommer upp! 🎄

Nu ska jag kolla lite på nätet, och sedan kanske en film med Thomas - han tittar på fotboll och är väldigt nöjd med att jag skriver en stund. 💕




lördag 3 december 2016

Soffhäng

Det blev inte så mycket gjort idag heller. Är löjligt trött, undrar om jag kanske har en infektion i kroppen? Tja, det lär jag ju märka snart isf..

Hursomhelst.
Dagen började sådär bra. Gick ner och duschade före frukost, och det var väl tur det. Fixade frukost och kröp upp i soffhörnet. Kände efter en stund att det nog är lite för kallt, hade börjat frysa. Kollade termometern och upptäckte att den bara var 17,5 grader inne.. Ner och kolla pannan - jodå, den hade stannat. Igen.
Ringde Göteborgs Energi, och de skull försöka få ut en tekniker. För att göra en lång historia kort, blev det byte av en mekapär, en gängad historia med chip på en änden. Förhoppningsvis ska det väl hålla nu.
Lite tur att vi inte sa upp det där serviceavtalet - annars hade vi fått vänta till i morgon och själva fått leta rätt på en tekniker.
Nu är det varmt och gott igen iaf.

Spikade upp tavlorna i balkongrummet, de har stått bakom fåtöljen i ett par år nu så det var väl dags. Tror att de hamnade hyfsat rakt, men ögonmått kom inte med leveransen när jag föddes, så vi får se vad domen blir av Thomas.
Har gjort en stor gryta med köttfärssås också men dammsugning blir det nog inte - orkar helt enkelt inte.

I morgon blir det en heldag med Linda. Vi ska ut och övningsköra lite, hämta beställda räkmackor och sedan blir det körkortsteori, tvätt och myskväll.

Nu blir det soffhäng framför TV'n, Frölunda spelar, det är innebandy-VM och kanske kan jag hitta någon bra film..
Livet är skönt!

fredag 2 december 2016

Dräneringen, uppdatering

Vi ser framsteg varje dag, och vi är glada över att hantverkarna helst handgräver.

Varför kan ni se på bilderna, klicka på dem så blir de större..

Längst bort vid källartrappan ser
man telefonledningen, hitom den
vattenledningen

Närbild på telefonledningen -
som helt plötsligt är två..

Längst bort ser man hur
telefonledningen går in i huset
Lite hitom den ser man elen
och närmast syns gasledningen
(som ska få ordentlig isolering!!)
Orangea snöret är fibern..
Vattenledningen

Här ska det bli parkeringsplats!


Också källartrappan ska bli
vattentät!

Arbetsplats

torsdag 1 december 2016

Nu är hon hemma

Äntligen har Älva fått komma hem till sin matte, till allas stora glädje och lättnad. Fem dagar på Blå Stjärnan blev det och det var en tuff resa hon fick. Flera kilo lättare, med skonkost och mediciner med sig hem vilar hon nu i soffan hos Anneli.
Nu blir det vila, återhämtning och täta kontroller ett tag, sedan ska hon nog vara som vanligt igen.
Så tacksam att Blå Stjärnan finns!

Liten, trött Älva hos matte i soffan.
Hon har tappat väldigt mycket i vikt, men det ska nog vara ok snart ♥
Bilden har jag lånat av Anneli