tisdag 23 februari 2016

Det ljusnar

Nu har ljuset kommit, även om det är ruggigt, regnigt och blåsigt stundtals. Emellanåt tittar solen fram och avslöjar de smutsiga fönstren och allt vinterdamm. Men det får vara så ett tag till, har någon skit i kroppen, för det räcker att torka köksbänkarna för att svetten ska spruta och knäna darra. Ont i halsen, huvudet och småfebrig.
Men det går ju över igen..

Ledsamt nog blev det ingen 50-års middag för Anneli i lördags. Vi hade planerat att bjuda henne på Stadt i Varberg, en go middag med familjen på lite festligare sätt. Men tråkigt nog fick Anneli ett bakslag i fredags, ett krampritt anfall behagade infinna sig. Det första på 9 månader, vilket i sig är skönt, men väldigt trist att det kom. Mamma fick följa med till sjukhuset, där hon fick stanna till igår. Jättetrist, men Stadt finns ju kvar, så vi får gå dit vid ett senare tillfälle.
Hoppas du mår ok igen snart, syrran! ♥♥♥

Skulle gått på fotbollskväll med killarna i laget ikväll, äta Fish'n Chips, ta en öl och titta på CL. Men jag är trött, det går tungt med viktnedgången, och småsjukan på det så jag valde att stanna hemma, äta en god och VV- ok middag och kolla på hockeyn med Thomas istället. Och det var skönt, även om nu Frölunda åkte på bonk mot Djurgården, en kul match var det ändå.


Testade häromdagen att göra hemmagjord pizza med ICA's färska pizzakit och det blev väldigt gott. Nu har det också (äntligen) kommit en färsk glutenfri deg som enligt Linda var väldigt god och inte torr. Det lär nog bli fler av de här, och de är så stora att jag kan dela och äta den på två dagar.
Klarar poängen i VV också, även om det får bli poängsnåla måltider resten av dagen ;)

Nu väntar vi på våren, som enligt SMHI tydligen är här. Men det känns väl inte riktigt så än, men vi börjar planera lite inför den iaf. Har ju fina lådor som ska fyllas, och kanske en häck att plantera. Vi får se vad det blir.. Kanske Slingerkrasse och en eller två Ingrid Bergman-rosor?

        Bildresultat för krasse                  Bildresultat för ros ingrid bergman




tisdag 16 februari 2016

Akut besök

Snart är Gamla Bettan lika gammal som
den vackra bilen på väggen..
(Klicka på bilden som vanligt)

I förrgår hörde jag ett mystiskt bluddrande från bilen, men det försvann igen. Thomas hörde det också och vi insåg att det var dags för en ny tur till bilverkstaden med vår gamla bil. Lite oroligt var det, skulle det kosta 1500:- eller 6000:-?
Efter en tidig (urk) timme hos HåGe's visade det sig att det var flexröret som behövde bytas och det gick på strax under 1600:- Inga goa pengar, men en stor lättnad iaf.

Nu har soffan varit platsen för mig under dagen, morgontidig är jag ju som bekant inte. Kvällen ska tillbringas i Torshallen med innebandykillarna.

Dagens frustration handlar om Höga Vederbörande som anser att det viktigaste är att folk har jobb - inte att de kan leva på lönen.. Att folk är sjuka är ju ett stort problem, och att de inte blir friska när läkare, Försäkringskassa och arbetsgivare anser att de borde vara friska igen är ju oroande. Ett problem eftersom läkarna inte ska behöva lägga så mycket tid på att skriva läkarintyg. Det konstateras att sjuktalen ökar pga psykisk ohälsa. Mmm, det kan man ju förstå, med tanke på att idag kan du bli av med jobbet om du inte blir frisk från din cancer fort nog. Eller har ett svårt sjukt barn. Eller måste göra två personers jobb på halva tiden. Eller att man bara får visstidsanställning, för då behöver inte arbetsgivaren vara med och betala sjuklönen.. 
Detta från debatt på SVT Forum idag..
Jag tar mig för pannan och önskar vissa Höga Vederbörande kroniska, svåra, ej dödliga sjukdomar.
Men de har ju iofs redan pengar på banken, privata försäkringar och höga löner, så de lär inte drabbas ekonomiskt ändå..
Plats för svordomar och andra mindre trevliga ord.

söndag 14 februari 2016

Veckorna rusar

Det är så skönt att ljuset kommer igen. Den mörkaste tiden är gjord, och nu kommer snart våren.
Även om det blev ett visst bakslag igår när det helt plötsligt ramlade ner snö och blev minusgrader. Bara någon cm knappt, tackolov.

Det blev ingen förfärlig viktuppgång förra veckan trots semlor och annat gott. Ingen nergång heller, men nöjd ändå. Nu ska jag försöka komma underfund med varför det går så himla trögt med det nya Viktväktarprogrammet. Börjar fundera på om det kan vara så att jag äter för lite, bla kolhydrater. I den gamla programmet åt jag mer bröd, ris och pasta. Nu "kostar" det så mycket att det nästan inte blir något alls. Har också fått färre poäng att äta, så kanske måste jag äta av bonuspoängen?
Fullständigt obegripligt för er som inte känner till VV, men det handlar om mängd och balans i kosten. De har ändrat ganska mycket i kostprogrammet, och min viktnedgång fungerar inte alls lika bra nu. 
Funderar vidare..

Daniel och Linda kom hit på middag i torsdag, jättemysigt. Nu kommer Karin hem snart, bara 1½ vecka kvar, så sen är gänget samlat igen :)

Nu ska jag fixa lite middag och mellanmål. Ska bara vara lite mer noggrann med vad jag häller på mina äpplen ikväll. Igår skar jag ner ett äpple i bitar, hällde på kanel och stoppade in i micron. Tänkte äta det med vaniljkvarg, det är så gott. Började värma min äppleskål och ur micron kom ljuvliga dofter - av curry... 
Det passar inte så himla bra med vaniljkvarg.
Nytt försök blir det nu.

Ha en go kväll!

onsdag 10 februari 2016

Semla

Bildresultat för Semlor jerkstrands 

I dag glömde jag viktväkteriet - igen..
Har stått emot enda fram till den här veckan.
Men nu är det helt kört - det kommer att bli TRE stycken!!!
TRE!!! Hos Linda igår, här hemma idag och hos Mona i morgon.
Sedan får det räcka, känner hur volangerna spänns ut till storsegel.
Typ.
Det får bli kycklingfilé, sallad och vatten i flera veckor sedan.
Och lite yoghurtkvarg vanilj från Skånemejerierna tillsammans med äpplebitar i kanel.
*suck*
Älskar semlor..

lördag 6 februari 2016

Jobbig vecka

Det har varit en lång, jobbig och tung vecka.

Idag var vi på Barbro's begravning. Min svärmors syster, som en efter en tids sjukdom somnade in för knappt två veckor sedan. Det blev en vacker minnesstund i Fässbergs Kapell, och sedan åkte familjen till Långedrags Värdshus där vi åt en god lunch och hade en go stund tillsammans.

Det har varit mycket den här veckan, diverse möten som varit ganska påfrestande. Inget allvarligt, men inget jag vill skriva om här.

Sedan krånglet i innebandyn. Det som hände var att tränarna inte fungerade tillsammans. De hade helt olika syn på hur laget skulle spela och hur man handskades med problemen som uppstod. En tränare (den assisterande) hoppade av för två veckor sedan eftersom situationen till sist blev helt ohållbar.Vi pratade en hel del han och jag, och jag förstår hans beslut till fullo. Även om jag definitivt inte ville detta. Men som vi båda misstänkte så fungerade det inte alls sedan, och den huvudtränaren fick sparken av klubben förra helgen. Det här låter nog lite underligt, men av hänsyn till de inblandade vill jag inte skriva mer än så.
Hursomhelst, så fick vi en ny tränare i tisdags och två av spelarna bli assisterande. Jag är kvar, och får väl kanske lite mer att göra, men det är ok - jag har inte tagit i speciellt hårt så det är lugnt.  Nu hoppas jag vi att vi ska få lite harmoni och konsekvens i laget.
Vi fick en kanonstart med den nye tränaren - han och assarna rörde runt lite i formationerna och jag vet inte om det var det, chock eller helt enkelt en vilja att vinna som kom fram - vi vann iaf mot allsvenska Lindås i semifinalen i DM! Det ska ju egentligen inte vara möjligt, dessutom kom de med sina två bästa femmor. Förmodligen var de så säkra på att de skulle mosa vårt Div 2 lag, som dessutom hade haft två turbulenta veckor bakom sig, att de inte tog i från början. Gör man inte det så är det svårt att ställa om. Bra för oss, för du är vi i final i Göteborgs Distriktsmästerskap för seniorer. Inte illa!

Men det har tagit på krafterna, både fysiskt och psykiskt. Ganska ordentligt.
Så nu blir det vila i helgen. På söndag kväll spelar vi seriematch i Landvetter, och kanske tar jag en sväng till Mölndal och tittar när Daniel spelar sin andra seriematch sedan han kom hem.

Thomas börjar jobba i morgonkväll efter nästan en månads semester. Han har monterat in ett nytt skåp till kyl & frys i köket och det blev jättefint. Nu känns köket äntligen färdigt!
Han är världens bäste, min älskling! ♥